Lån - Allt om Lån från 500 till 10 000 kr

Skillnad på ett seniorlån och ett bolån

Skillnad på seniorlån och bolån

Det finns en klar skillnad på ett seniorlån och ett bolån.

För att kunna teckna ett bostadslån ska de inkomster som vi som låntagarna förfogar över att kunna täcka, räntan för ert bostadslån, amorteringen på lånet, omkostander för att sköta huset som övriga kostnader som ert hushåll har. För den som är pensionär kan det ofta vara svårt att ha så stora inkomster vilket gör att det inte är möjligt att ta ett normalt bostadslån utan seniorlån kanske är det enda alternativet.

Fördelar med ett bolån framför ett seniorlån

Fördelar med ett bolån framför ett seniorlån

Ett bolån har betydligt lägre ränta än ett seniorlån och bolånets villkor tvingar låntagaren att ha kontroll på sin ekonomi genom att räntan och eventuell amortering ska betalas kontinuerligt. Risken med seniorlånet är att man lånar för mycket pengar som spenderas för snabbt att man efter 10-15 år tvingas flytta ifrån sin bostad utan att ha några pengar kvar.


Summor att lån med Lånet

Här är de vanligaste lånsummorna från 500 kr upp till 500 000 kr som är brukliga lånebelopp för olika lån. När du trycker på något ser du direkt alla de billigaste låneföretagen för varje belopp på lånen.

Längd på Lånet

De lån som du tar kan du ha varierande länder som du får tillgång till pengarna. Den kortaste låneperioden är på 15 dagar och det finns vissa lån som erbjuder fast ränta så länge som 15 år.

Generellt är det högre ränta på korta lån och lägre ränta på långa lån. När du klickar på någon av lånetiderna nedan hittar du alla företag som erbjuder denna typ av lån.

Långivare av Lån

Ifall du klickar på någon av långivarna av Lån nedan visar ni dig direkt vilka villkor låneföretagen erbjuder för lånet men även hur höga deras räntor och avgifter är.

Mer fakta om Lån

Mer intressant om lån, lånetyper, lånetider och lånesummor.


Meny - Lån
Till förstasidan på www.lanen.se Högst upp på sidan Längst ned på sidan
Bäst lån SMS-lån Blancolån Nyheter