Lån - Allt om Lån från 500 till 10 000 kr

Allt om bra och billiga Banklån

Banklån är inte en typ av lån utan består av flera olika sorters lån som du kan ta på en bank. De flest banker erbjuder lån till både privatpersoner och företag. Oavsett om du har säkerhet eller inte kan du få låna på banken. Det enda typen av lån som de stora affärsbankerna inte erbjuder är små lån på lånebelopp under 10 000 kr.

Att låna på en bank

Första gången man ska låna på en bank känner många nervositet och spänning. Det finns ju alltid en riska att man blir nekad sitt banklån eller att lånevillkoren inte blir så förmånliga som man har tänkt sig.

Det är ofta bättre att tänka på att du är kund och banken vill verkliga låna ut pengar till dig för de tjänar banken pengar på. Ofta är det en fördel att veta om du kan få låna pengarna på annat sätt eftersom du vet du vilken ränta som kräva. Det är aldrig fel att vara snyggt klädd och tydligt kunna redovisa för din ekonomiska situation på ett förtroende ingivande sätt när du ska ta ett banklån.

Typer av banklån

Kärt barn har många namn och samma gäller för banklånen.

  • Bolån = Bostad som säkerhet
  • Huslån = Bolån
  • Villalån = Bolån
  • Blancolån = Ingen säkerhet
  • Privatlån = Blancolån
  • Direktlån = Blancolån
  • Billån = Bilen som säkerhet
  • Båtlån = Båten som säkerhet

Mer om banklån

Det finns egentligen bara två typer av banklån att ta på en bank oavsett vad de kallar lånen.

Banklån med säkerhet

Dels är det lån med säkerhet som gör att banken med mycket stor sannolikhet kommer få tillbaka pengarna de lånat ut. Detta är vara t.ex. bolån, huslån eller villalån där du ges möjlighet att låna upp till omkring 85% av bostadens värde. Även för billån eller båtlån används egendomen som säkerhet för lånet.

Dessa banklån där du har någon säkerhet blir mycket billiga.

Banklån utan säkerhet

Den andra typen av lån är lån utan säkerhet vilka kallas med ett gemensamt namn för blancolån. Dessa lån kan även kallas privatlån, direktlån eller enkla lån. För dessa lån krävs ingen säkerhet men du kan ibland behöva ha en så kallad borgensman som går i borgen för lånet. Detta innebär att borgensmannen blir återbetalningsskyldig om inte låntagaren klarar betala tillbaka lånet.

För dessa banklån kan räntan variera mycket beroende på vem som lånar.

Tips när du tar ett banklån

Var inte rädd att besöka ett par banker när du vill ta ett banklån oavsett om det är bolån eller blancolån. Det värsta som kan hända är att du får nej men det är också bra att veta. Jämför räntorna och var öppen med vilket som är ditt bästa erbjudande och tala om vilka lånevillkor och ränta som du accepterar.

Banktjänstemannen är van med att låntagare försöker pruta och personens bonus baseras på hur mycket banken tjänar så banken vill verkliga att du lånar av banken.


Summor att lån med Banklånet

Här är de vanligaste lånsummorna från 500 kr upp till 500 000 kr som är brukliga lånebelopp för olika lån. När du trycker på något ser du direkt alla de billigaste låneföretagen för varje belopp på lånen.

Längd på Banklånet

De lån som du tar kan du ha varierande länder som du får tillgång till pengarna. Den kortaste låneperioden är på 15 dagar och det finns vissa lån som erbjuder fast ränta så länge som 15 år.

Generellt är det högre ränta på korta lån och lägre ränta på långa lån. När du klickar på någon av lånetiderna nedan hittar du alla företag som erbjuder denna typ av lån.

Långivare av Lån

Ifall du klickar på någon av långivarna av Banklån nedan visar ni dig direkt vilka villkor låneföretagen erbjuder för banklånet men även hur höga deras räntor och avgifter är.

Mer fakta om Banklån

Mer intressant om lån, lånetyper, lånetider och lånesummor.


Meny - Lån
Till förstasidan på www.lanen.se Högst upp på sidan Längst ned på sidan
Bäst lån SMS-lån Blancolån Nyheter