Lån - Allt om Lån från 500 till 10 000 kr

Bolåneräntor sedan 1985 - Historisk utveckling

Bolåneräntor sedan 1985 - Historisk utveckling

Räntan på bolån är den största utgiften för de flesta bostadsägarna. När räntan går ner går priserna på bostäder upp men även det omvända gäller, d.v.s. när räntan går upp så faller bostadspriserna.

Räntan har aldrig varit så låg som den var under början på 2010-talet och gått mest ner de senaste 30 åren. Detta gör att få kommer ihåg kraftiga ränteökningar och vad det kan innebära för priserna på bostäder.

Räntan kommer någon gång gå upp till mer än 10% och frågan är hur väl förberedd är du för dessa ränteökningar. Klara du ens en räntenivå på 6% vilket den minst varit under halva tiden?

Bolåneränta under de senaste 30 åren

Historisk utveckling av ränta för bolån


Summor att lån med Lånet

Här är de vanligaste lånsummorna från 500 kr upp till 500 000 kr som är brukliga lånebelopp för olika lån. När du trycker på något ser du direkt alla de billigaste låneföretagen för varje belopp på lånen.

Längd på Lånet

De lån som du tar kan du ha varierande länder som du får tillgång till pengarna. Den kortaste låneperioden är på 15 dagar och det finns vissa lån som erbjuder fast ränta så länge som 15 år.

Generellt är det högre ränta på korta lån och lägre ränta på långa lån. När du klickar på någon av lånetiderna nedan hittar du alla företag som erbjuder denna typ av lån.

Långivare av Lån

Ifall du klickar på någon av långivarna av Lån nedan visar ni dig direkt vilka villkor låneföretagen erbjuder för lånet men även hur höga deras räntor och avgifter är.

Mer fakta om Lån

Mer intressant om lån, lånetyper, lånetider och lånesummor.


Meny - Lån
Till förstasidan på www.lanen.se Högst upp på sidan Längst ned på sidan
Bäst lån SMS-lån Blancolån Nyheter