Lån - Allt om Lån från 500 till 10 000 kr

Allt om bra och billiga Pantlån

Pantlån är ett lån som du kan ta på en pantbank i samband med att du pantsätter en vara för den del av varans marknadsvärde. Om du tar ett lån på en pantbank kan man säga att du tar lånet av dig själv. Du riskerar inte hamna i skuld till någon och även om pantbanken inte får ut lika mycket pengar när de säljer ditt pantsatta föremål som du fått låna blir du inte skyldig någon pengarna.

Lånetiden för ett pantlån

När du tar ett lån på en pantbank kan du lösa lånet när du vill under lånetiden. Normalt kan man låna pengarna på tre månader men om du betalar den uppkomna räntan kan du alltid förlänga lånet hur många gånger som helst. Den vanligaste lånetiden för pantlån är dock en månad eller till nästa löneutbetalning.

Föremål att låna på

  • Guld & guldsmycken
  • Guldmynt
  • Nya mobiltelefoner
  • Klockor
  • Musikinstrument
  • Konst
  • Ringar
  • Armband
  • Halsband

Ränta på ett pantlån

Räntorna på pantlån varierar beroende på hur mycket pengar du ska låna. Om du vara lånar under 5000 kr brukar månadsräntan vara 3.0-4.0% vilket ger en effektiv ränta på mellan 43-60%. Om du däremot lånar över 200 000 kr kan månadsräntan var under en procent vilket ger en effektiv årsränta på omkring 12%.

Tips när du lånar på pantbanken

Att låna på en pantbank är mycket billigare och säkrare än att ta ett SMS-lån. Du får en ränta som är en bråkdel av SMS-lånets och om du tar ett pantlån finns det ingen risk att du får betalningskrav och betalningsanmärkningar. Om du inte kan betala tillbaka lånet säljer pantbanken din vara och skillnaden mellan försäljningspris och din skuld ger pantbanken mer pengar till dig.

Lättast att låna och bäst ersättning får du som du lånar på ditt guld. På många pantbanker kan du också sälja guldet direkt vilket innebär att du får lite mer betalt än du får i pantlån.


Summor att lån med Pantlånet

Här är de vanligaste lånsummorna från 500 kr upp till 500 000 kr som är brukliga lånebelopp för olika lån. När du trycker på något ser du direkt alla de billigaste låneföretagen för varje belopp på lånen.

Längd på Pantlånet

De lån som du tar kan du ha varierande länder som du får tillgång till pengarna. Den kortaste låneperioden är på 15 dagar och det finns vissa lån som erbjuder fast ränta så länge som 15 år.

Generellt är det högre ränta på korta lån och lägre ränta på långa lån. När du klickar på någon av lånetiderna nedan hittar du alla företag som erbjuder denna typ av lån.

Långivare av Lån

Ifall du klickar på någon av långivarna av Pantlån nedan visar ni dig direkt vilka villkor låneföretagen erbjuder för pantlånet men även hur höga deras räntor och avgifter är.

Mer fakta om Pantlån

Mer intressant om lån, lånetyper, lånetider och lånesummor.


Meny - Lån
Till förstasidan på www.lanen.se Högst upp på sidan Längst ned på sidan
Bäst lån SMS-lån Blancolån Nyheter