Lån - Allt om Lån från 500 till 10 000 kr

Lånebelopp för seniorlånet

Lånebelopp för seniorlånet

För att få ta ett seniorlån får fastigheten inte vara alltför kraftigt belånad. Normal ges bara seniorlån upp till en belåning av bostaden till 60% av dess marknadsvärde.

Anledningen till hypoteken och bankerna inte lånar ut mer pengar är till 60% av fastighetens värde är att seniorlånets storlek kommer successivt att öka eftersom räntan för lånet läggs på lånebeloppet. Seniorlånen kan antingen betalas ut som en klumpsumma eller månatligen under en förutbestämd tid.

Seniorlånet storlek

Seniorlånet storlek

Ett seniorlån passar bäst för de som inte har så stora lån på sin bostad. De flesta äldre har ägt sitt boende under lång tid vilket har gjort att värdet på bostaden ökat samtidigt som lånet ofta amorterats av sakta. Det har medfört att låneandelen av fastighetens värde hela tiden minskar och ofta är på bara någon tiondel av marknadsvärdet

Ju mer fastigheten är värd och ju äldre ni är ju mer andel av fastighetens värde får ni låna via ett seniorlån.

Seniorlån kan också beviljas de som har fått betalningsanmärkningar tidigare eftersom banken förstår att seniorer har kunnat ha problem med att klara alla sina utgifter tidigare och dessutom har långivaren en bra säkerhet i.o.m. att fastigheten är lågt belånad.


Summor att lån med Lånet

Här är de vanligaste lånsummorna från 500 kr upp till 500 000 kr som är brukliga lånebelopp för olika lån. När du trycker på något ser du direkt alla de billigaste låneföretagen för varje belopp på lånen.

Längd på Lånet

De lån som du tar kan du ha varierande länder som du får tillgång till pengarna. Den kortaste låneperioden är på 15 dagar och det finns vissa lån som erbjuder fast ränta så länge som 15 år.

Generellt är det högre ränta på korta lån och lägre ränta på långa lån. När du klickar på någon av lånetiderna nedan hittar du alla företag som erbjuder denna typ av lån.

Långivare av Lån

Ifall du klickar på någon av långivarna av Lån nedan visar ni dig direkt vilka villkor låneföretagen erbjuder för lånet men även hur höga deras räntor och avgifter är.

Mer fakta om Lån

Mer intressant om lån, lånetyper, lånetider och lånesummor.


Meny - Lån
Till förstasidan på www.lanen.se Högst upp på sidan Längst ned på sidan
Bäst lån SMS-lån Blancolån Nyheter