Lån - Allt om Lån från 500 till 10 000 kr

Kul om Lån

Kul om Lån

Det finns väldigt många olika typer av lån från små kompislån på 20 kr upp till USA Statsskuld som är på över USD 19 000 000 000 000.

Det finns dock ett talesätt gällande lån:
Om du är skyldig någon en miljon har du problem.
Om du är skyldig någon en miljard har de problem.

Ett annat klassisk ordspråk är:
Den som står i skuld är inte fri.

Dyra lån

År 2013 fanns det ett lån som hade en effektiv årsränta motsvarande 250 000%. Jo du läste rätt, 250 000% i ränta. Det var SMS-låneföretaget KreditIdag som hade denna otroliga ränta på ett 14 dagars SMS-lån. De totala lånekostnaden var 175 kr men eftersom lånet var så kort blev räntan rekordhög.

Gratis Lån

Om du inte ska låna allt för mycket pengar finns det många låneföretag som erbjuder gratis lån till nya kunder. De flesta har då lån på omkring tusen kronor men det finns också lå som är helt gratis på så stora belopp som 15 000 kr.

Om du tar ett gratis Lån är det otroligt vikitgt att du betalar tillbaka det i tid för annars kommer de kosta mycket.

Sverige största lån

Det största lånet som någon bokför i Sverige är Sveriges Statsskuld. Det totala beloppet som Sverige har lånat är en bit över 1400 miljarder kronor.

Sveriges statsskuld kan verka stor men i förhallande till andra länder är vår statsskuld liten, knappt 40% av bruttonationalprodukten, BNP. DI andel av statsskulden är omkring 160 tusen kronor.

Hushållens lån

De svenska hushållens totala samlade lån var i ingången av år 2016 drygt 4000 miljarder kronor. Av detta stod bolånen för omkring 80% av låneberget.

Detta innebär att om du var en genomsnittlig svensk hade totalt lån på cirka 450 tusen kronor.


Summor att lån med Lånet

Här är de vanligaste lånsummorna från 500 kr upp till 500 000 kr som är brukliga lånebelopp för olika lån. När du trycker på något ser du direkt alla de billigaste låneföretagen för varje belopp på lånen.

Längd på Lånet

De lån som du tar kan du ha varierande länder som du får tillgång till pengarna. Den kortaste låneperioden är på 15 dagar och det finns vissa lån som erbjuder fast ränta så länge som 15 år.

Generellt är det högre ränta på korta lån och lägre ränta på långa lån. När du klickar på någon av lånetiderna nedan hittar du alla företag som erbjuder denna typ av lån.

Långivare av Lån

Ifall du klickar på någon av långivarna av Lån nedan visar ni dig direkt vilka villkor låneföretagen erbjuder för lånet men även hur höga deras räntor och avgifter är.

Mer fakta om Lån

Mer intressant om lån, lånetyper, lånetider och lånesummor.


Meny - Lån
Till förstasidan på www.lanen.se Högst upp på sidan Längst ned på sidan
Bäst lån SMS-lån Blancolån Nyheter