Lån - Allt om Lån från 500 till 10 000 kr

Kul om Amorteringskrav

Roligt om amorteringskrav

Det finns mycket kul att säga om bolån och det är bra att det införts amorteringskrav för bostadslånen. Tyvärr finns det en del otäcka saker med att ha förstora lån när räntan är låg eftersom när räntan 5-faldigas så 5-faldigas också räntekostnaden. Dessutom kommer detta innebära att värdet på bostaden faller och i värsta fall så hamnar bostadens värde långt under storleken på bolånet, och vad händer då?

Amortera mycket

Amortera mycket När räntan är riktigt låg kan man passa på att amortera extra mycket på sina lån vilket gör att man kan bo kvar i bostaden även när räntan går upp till 10% på bolånet.

Rekordlåg ränta

Rekordlåg ränta Räntan har aldrig varit så låg som den var under första halvan på 2010-talet. Detta gjorde att räntekostanden blev låg men tyvärr steg priserna och bolånen kraftigt.

Höga räntor

Lustigt om bostadslån Mellan åren 1990-1995 var sinttränta på ett rörligt lån cirka 12% och under åren 2010-2015 var räntan kring 3%. Detta gjorde att ett lån på 4 Mkr var 360 000 kr billigare varje år på 2010-talet än på 1990-talet. Klarar du av ditt bolån när räntan blir 12% igen?

Tjäna pengar på att köpa bostad

Lustigt om amortering Under många år var det en förtjänst att äga sin bostad eftersom priset steg mer än månadskostnaderna. Kommer det alltid kunna vara så eller vad tror du händer när räntan stiger till 10%.

Historisk utveckling av ränta för bolån

Historisk utveckling av ränta för bolån


Summor att lån med Lånet

Här är de vanligaste lånsummorna från 500 kr upp till 500 000 kr som är brukliga lånebelopp för olika lån. När du trycker på något ser du direkt alla de billigaste låneföretagen för varje belopp på lånen.

Längd på Lånet

De lån som du tar kan du ha varierande länder som du får tillgång till pengarna. Den kortaste låneperioden är på 15 dagar och det finns vissa lån som erbjuder fast ränta så länge som 15 år.

Generellt är det högre ränta på korta lån och lägre ränta på långa lån. När du klickar på någon av lånetiderna nedan hittar du alla företag som erbjuder denna typ av lån.

Långivare av Lån

Ifall du klickar på någon av långivarna av Lån nedan visar ni dig direkt vilka villkor låneföretagen erbjuder för lånet men även hur höga deras räntor och avgifter är.

Mer fakta om Lån

Mer intressant om lån, lånetyper, lånetider och lånesummor.


Meny - Lån
Till förstasidan på www.lanen.se Högst upp på sidan Längst ned på sidan
Bäst lån SMS-lån Blancolån Nyheter